Her bør du spise på Aker Brygge

Matreiser er i vinden, men når Oslo kan tilby mat i verdensklasse trenger du ikke reise lenger enn til Aker Brygge.

Se hitover hvis du er på jakt gode spisesteder, hvor du kan kombinere middag med opplevelser. Kanskje du skal samle venner til en feiring på en trendy restaurant, eller imponere kjæresten med et magisk måltid du slipper å lage selv? Da er Aker Brygge stedet å dra.

Vi har samlet vår tips til restauranter i Oslo du ikke vil gå glipp av.

Lørdagsmiddag som frister

Vil du starte kvelden med spanske klassikere, er populære Delicatessen kjent for det beste av spanske tapasretter. I tillegg til de tradisjonelle tapasrettene er menyen preget av restaurantens beliggenhet ved fjorden.

Rett rundt hjørnet finner du også unike Winther. Her får du kortreiste matopplevelser fra eget ysteri. Smak på norsk burrata eller chevre fra en av dommerne i World Cheese award, verdensmesterskapet i ost, Siri Helen Winther. Osten serveres også på restaurantens velkjente pizza bakt i steinovn.

Pastis gir deg smaken av Paris, med en meny og lokaler preget av fransk kjærlighet til fingerspissene. Her kan du starte kvelden med cocktails i den elegante loungen og få servert det beste fra det franske kjøkken til middag.

Vil du ta turen til Asia finner du populære Ling Ling inspirert av det populære konseptet Izakaya. Kom tidlig og dra sent! Start kvelden med en unik smaksopplevelse, og fortsett festen på dansegulvet. Matopplevelsen starter idét du går inn dørene og inn i en ny verden.

Du kan også bokstavelig talt ta turen til Asia, som er det perfekte stedet å dele matopplevelser med venner, kollegaer eller kjæresten. Rettene egner seg godt om dere er flere som vil smake og dele over bordet, med en sharing menu.

Er det middelhavet som frister og smaken av Italia, eller prisvinnende pizza er Eataly stedet du ikke vil gå glipp av. Pizzaen har blitt kåret til Norges beste og kan servere flere prisvinnere fra menyen.

TAKEAWAY: Disse restaurantene er perfekte når du vil spise hjemme, i parken eller på jobb

Spisesteder med underholdning

Det er ikke nødvendig å sitte blant hvite duker for å nyte goumetmat. Kanskje trenger du ikke sitte i det hele tatt. Hva med å samles rundt et shuffleboard til Gastro Gaming? SHUFL er det nye samlingspunktet på Aker Brygge. Her kan du kombinere virkelig god mat med høyt konkurranseinstinkt og lagspill.

Programmet til Latter er alltid fullspekket med det beste fra Stand-up Norge, og det er ikke bare humor på menyen. I á la carte-restauranten finner du smaker fra alle verdenshjørner.

Uteservering på Aker Brygge

Enten det er i herlig norsk sommervarme eller med et pledd under varmelampene, har Aker Brygge noen av de beste uteserveringene Oslo har å by på. Med uteservering på både sjøsiden og baksiden, er det mulig å finne en plass i solen uansett når på dagen du tar turen.

Ling Ling kan du sitte ytterst ut mot fjorden. Det samme med Lektern, der du kan nyte god drikke, mat og selskap med Nesoddbåten putrende forbi. Hele restaurantrekka på Aker Brygge har hyggelige uteserveringer, uansett om du er fysen på makiruller hos ASIA, fiskesuppe hos Lofoten eller en saftig burger på TGI Fridays.

Jarmann Gastropub er perfekt for en utepils og en matbit. Eller du kan følge sola og flytte deg til torgsiden for en bedre biff på Entercote by Trancher.

Uansett hva som frister til middag, så finner du noe som tilfredsstiller smaksløkene på Aker Brygge.

Les også: Oppdag flere serveringssteder på Aker Brygge

Publisert 13.12.2022