BRYGGAS DATEGUIDE

Med et hav av matopplevelser, aktiviteter og destinasjoner, er Aker Brygge et perfekt sted å dra på date, men hvor skal man dra og hva skal man finne på? Her er våre beste tips for en god date.

For den tradisjonelle

Kulinariske opplevelser:

Start kvelden hos Oh Dear med noe godt i glasset. Her kan de alt om vin, så ikke vær redd for å spørre. Kanskje lærer dere noe nytt? Fortsett kvelden hos Louise restaurant. Med hvite duker, maritimt interiør og tente lys gir Louise en perfekt ramme for en tradisjonell og romantisk date.

Er du ute etter noe mer urbant med internasjonale, gastronomiske opplevelser, er Ling Ling Hakkasan stedet for deg og din date. Restauranten byr på vakker sjøutsikt over Oslofjorden og asiatisk mat i verdensklasse.

For den avslappede

Tapas og småretter:

Er du den som liker det avslappet og intimt er en middag på Delicatessen eller ASIA noe for deg og din date. Her får du servert småretter som er perfekt til å dele. Hos Delicatessen finner du spanske tapasretter som kjøttboller, manchego, oliven, chorizo og focaccia. Hos ASIA serveres asiatiske småretter med spennende smaker.

Ønsker du å gå for noe trendy er Yokoso for deg. Restauranten langs sjøsiden spesialiserer seg på sushi, rabata grill og ramen. Trendy interiør, gode priser og stor uteservering.

For den lekne

Etter middagen finnes det mange morsomme aktiviteter for deg og din date.
Hos Beer Palace kan du utfordre daten din i Shuffleboard eller Dart. Er dere sultne kan dere bestille burger fra naboen Burger Joint og få den levert opp.

Ønsker du å utfordre daten enda mer eller kanskje invitere til en dobbel date? Da er SHUFL stedet. Her kan dere spille og ha det gøy samtidig som dere nyter drinker og signaturretter.

SHUFL passer både for nybegynnere og de mer øvede.

For den morsomme

En kveld full av latter:

Standup på Latter er alltid en sikker vinner dersom du vil få daten din til å le. Velg mellom klubbkvelder med flere komikere eller egne show med komikere som Tusvik og Tønne. Programmet finner du her.

Gå på et event:

Det er ofte arrangementer på brygga – alt fra båtfestival til quiz, vinfestival og afterwork. Last ned appen Din Aker Brygge og hold deg oppdatert på eventkalenderen. Her finner du også gode fordeler og tilbud som du og daten kan benytte dere av.

Gi den andre en skikkelig utfordring:

Dra på shopping sammen og utfordre hverandre til å kjøpe noe dere kan bruke samme kveld. Maksbeløpet kan settes til 200-300 kroner for å gjøre det ekstra vanskelig.

Tema-kveld:

Spis en hyggelig middag før dere går på kino, men velg mat og restaurant etter temaet på filmen. Skal dere se en fransk film noir, start kvelden i franske omgivelser på Pastis og bestill en ”beauf bourgnon.”

For den hverdagslige

Start dagen på fransk bistro:

Spis frokost sammen. Bestill en ’Petite Dejuner’ med croissant og ferskpresset juice for to på Pastis og kos dere til fransk musikk. Restauranten åpner allerede kl. 08:00, så her kan dere rekke en deilig frokost før jobb.

Fransk frokost med croissanter gir en god start på dagen.

Spasertur med forfriskninger:

Rekker dere ikke frokost kan dere møtes i lunsjpausen og ta en is fra en av isbodene langs Stranden eller en smoothie fra Joe and The Juice eller LETT. Ta en spasertur langs Bryggekanten eller sett dere ute på Aker Brygge Marina med utsikt over Oslofjorden.

For den sporty

Bad og badstue

Book en drop-in time i en av KOK sine badstuer. Start eller avslutt daten her og nyt utsikten mot Oslofjorden.

Gå en lengre tur og avslutt med piknik:

Ta en spasertur bortover Havnepromenaden som strekker seg over 9 kilometer fra Bjørvika, gjennom Aker Brygge, Tjuvhomen og helt til Frognerkilen. Pakk sekken med godsaker fra matbutikken og avslutt turen med en koselig piknik.

… og husk:

– Kle deg etter type date.
– Velg en restaurant med små bord dersom du vil sitte tett.
– Ikke begrens det til en kveldsdate, hva med en frokost eller en morsom aktivitet på dagen? Mulighetene er mange dersom man tenker utenfor boksen.

Kos dere på date!

Publisert 03.04.2023